Mijn aansluitingen

De piekuren voor elektriciteit vallen tussen 7 en 22u of tussen 6u en 21u van maandag tot vrijdag. De overige uren in de week en het volledige weekend worden gerekend als daluren.
Op de website van Fluvius kan je nakijken welk uurschema voor jouw gemeente wordt gebruikt.

Voor gas bestaat er slechts één type meter.

Voor elektriciteit bestaan er meerdere types, maar de meeste privé-energiegebruikers hebben een enkelvoudige of een dag-nacht elektriciteitsmeter.

Als je meter één teller heeft, is het een enkelvoudige meter.

Als je meter twee tellers heeft, is het een dag-nacht meter.

Een klein aantal huishoudens heeft naast de hoofdmeter ook nog een aparte nachtmeter. Die “aparte nachtmeter” is aan een apart stroomcircuit aangesloten, speciaal voor accumulatieverwarmingsinstallaties, die enkel ’s nachts draaien.

Ook als je zonnepanelen hebt, kan je je als Stroomgenoot inschrijven. Zo kan je elk jaar moeiteloos overstappen naar een voordelig tarief voor je extra energieverbruik. Als je zonnepanelen met een (virtueel) terugdraaiende teller hebt, raden we je aan om de startdatum van je overstap aan te passen naar de maand waarin je jaarlijkse meteropname gepland is.

Als je geen (virtueel) terugdraaiende teller hebt dan zal je energie-overschot  (wanneer je meer energie produceert met je zonnepanelen dan dat je gebruikt op datzelfde moment), op het net geplaatst worden. Je kan daarom, naast je energiecontract, een injectiecontract afsluiten om vergoed te worden voor die kWh die je geinjecteerd hebt op het net.

 

Neen. De meters in je huis zijn van de netbeheerder. Als je daar iets aan wil veranderen, contacteer je de netbeheerder. Ook als je zonnepanelen plaatst, heb je een attest van de netbeheerder nodig.

Voor andere aanpassingen aan je elektriciteit of verwarming, hoef je de netbeheerder niet te verwittigen. Hou er wel rekening mee dat je elektriciteits- en verwarmingsinstallaties gekeurd moeten zijn door een erkende energiepartner.

Neen. Niet de energieleverancier maar de netbeheerder is verantwoordelijk voor de kwaliteit van gas en elektriciteit op het net.

Een overstap heeft geen gevolgen op de installatie van je meter.
Niet je energieleverancier maar de netbeheerder is verantwoordelijk voor de installatie en werking van je meters. Je netbeheerder zal je bij je overstap wel vragen je meterstanden door te geven.

Hulp nodig?

Veelgestelde vragen
Misschien vind je hier al een antwoord.

Stuur een bericht
Binnen 2 werkdagen antwoord.

Bel ons op 016 14 06 12
op werkdagen tussen 9u en 13u

Stroomfixers